# 11 Kan det være østrogen dominans?

med PiaMaria Manou

Østrogen dominans er en meget overset tilstand men ikke desto mindre er det faktisk en af de største rodårsag til gener især i præmenopausen. Østrogen dominans kan opstå hos alle kvinder der har en cyklus (dvs helt fra du er teenager og frem til efter overgangsalderen) men især i årene op til overgangsalderen kan det virkelig skabe udfordringer.

Listen af symptomer på østrogen dominans er lang og ofte symptombehandles gener, som egentlig stammer fra østrogen dominans, hvilket gør at den egentlig årsag ikke behandles. Men værst af alt – mange kvinder lider unødigt fordi det er så relativt ukendt at østrogen dominans kan skabe så meget ravage.

Episoden vil give dig indsigt i hvorfor det netop kan opstå i præmenopausen og hvilke rodårsager der kan ligge under østrogen dominans. Der kan være mange årsager til at det opstår og denne forståelse vil, hvis du aldrig har hørt om det før, give dig så mange aha oplevelser.

Du får også gode råd til at forebygge østrogen dominans og også gode råd til at håndtere det, hvis du har mistanke om at det er det som er på spil hos dig.

Her finder du listen over symptomer på østrogen dominans som jeg nævner i episoden, så du kan holde styr på alle de mange forskellige symptomer som det kan give. Husk dog at listen ikke er et diagnostisk værktøj – kun et fingerpeg.

Du finder listen herunder: 

Husk at join podcastens Facebook gruppe Magiske Menopause – her får du gode råd, du kan stille spørgsmål og dele indsigter som podcasten inspirerer dig til og du kan connecte med andre kvinder.

Du finder Facebook gruppen herunder: 

DISCLAIMER

Indholdet i denne podcast er udelukkende ment som inspiration og erstatter ikke lægelig vurdering. Søg altid læge hvis du har mistanke om sygdom.